Corona en Louvre: dit moet je weten

Corona heeft het Louvre bijna vier maanden dicht gehouden. Maar vanaf 6 juli 2020 is het museum weer open. Wel zijn er enkele maatregelen getroffen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Lees er hier alles over.

Maatregelen tegen corona in Louvre

Om te voorkomen dat het coronavirus Frankrijk en de rest van de wereld opnieuw in zijn greep krijgt, heeft het museum een aantal maatregelen genomen.

1: vooraf een bezoek reserveren wordt sterk aangeraden

Om ervoor te zorgen dat bezoekers in het museum voldoende afstand van elkaar kunnen houden, is het aantal bezoekers dat binnen kan beperkt. Het museum garandeert alleen toegang als je vooraf reserveert. Om grote drukte bij de ingang te voorkomen, staat er een tijdstip op je kaartje waarop je naar binnen mag.

Kaartjes aan de deur kopen is dus niet meer mogelijk, hoewel het museum aangeeft in hele rustige tijden mogelijk wat tickets vrij te geven. Wil je echter zeker zijn dat je het museum inkomt, dan is het zaak vooraf een kaartje te reserveren.

Lees hier meer informatie over tickets kopen voor Louvre Museum

2: mondkapjes zijn een advies

In het museum is het dragen van een mondkapje niet nodig. Bezoekers nemen hun eigen mondkapjes mee als ze er wel een willen dragen.

3: ontsmet je handen voor je naar binnen gaat

Iedereen wast verplicht zijn handen met desinfecterende gel voor ze het museum betreden. Deze gel wordt verstrekt bij de ingang van het museum.

Toiletten en restaurants zijn wel gewoon open. Ook zijn er nog kinderwagens en buggies bij het museum te lenen. Deze worden na elk gebruik gereinigd. Audiosets, om zelf een audiotour mee te lopen, zijn vanaf 15 juli 2020 weer te krijgen.

4: geld terug tot 24 uur van tevoren

Vanwege het coronavirus wordt er soepel omgegaan met annuleringen. Als je bijvoorbeeld een ticket voor het Louvremuseum reserveert via boekingsplatform GetYourGuide, dan kun je tot 24 uur van tevoren afzeggen. Je krijgt dan je volledige aankoopbedrag terug. Zeg je binnen 24 uur van tevoren af, dan krijg je een voucher ter waarde van het besteedde geld. Hiermee kun je later een andere (of dezelfde) tour boeken.

Afbeelding door CDC op Pexels