Corona en Louvre: dit moet je weten

Corona heeft het Louvre bijna vier maanden dicht gehouden. Maar vanaf 6 juli 2020 is het museum weer open. Wel zijn er enkele maatregelen getroffen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Lees er hier alles over.

Maatregelen tegen corona in Louvre

Om te voorkomen dat het coronavirus Frankrijk en de rest van de wereld opnieuw in zijn greep krijgt, heeft het museum een aantal maatregelen genomen.

1: vooraf een bezoek reserveren is verplicht

Om ervoor te zorgen dat bezoekers in het museum voldoende afstand van elkaar kunnen houden, is het aantal bezoekers dat binnen kan beperkt. Het museum garandeert alleen toegang als je vooraf reserveert. Om grote drukte bij de ingang te voorkomen, staat er een tijdstip op je kaartje waarop je naar binnen mag.

Kaartjes aan de deur kopen is dus niet meer mogelijk, hoewel het museum aangeeft in hele rustige tijden mogelijk wat tickets vrij te geven. Wil je echter zeker zijn dat je het museum inkomt, dan is het zaak vooraf een kaartje te reserveren.

Lees hier meer informatie over tickets kopen voor Louvre Museum

2: mondkapjes zijn verplicht

In het museum is het dragen van een mondkapje verplicht. Iedereen ouder dan 11 jaar moet er eentje dragen. Dat geldt voor zowel personeel als alle bezoekers. Bezoekers nemen hun eigen mondkapjes mee.

3: ontsmet je handen voor je naar binnen gaat

Iedereen was verplicht zijn handen met desinfecterende gel voor ze het museum betreden. Deze gel wordt verstrekt bij de ingang van het museum.

4: volg de looprichting

Om te zorgen dat mensen goed afstand kunnen houden, heeft het museum eenrichtingsverkeer. Met pijlen op de grond is de looproute aangegeven, waar iedereen zich aan dient te houden. Zo wordt voorkomen dat groepen langs elkaar heen moeten en de 1,5 meter niet aangehouden kan worden.

De zaal waar de Mona Lisa tentoongesteld is, de Salle des √Čtats, heeft vanaf nu een aparte ingang en een aparte uitgang aan de andere kant. Dit om te voorkomen dat het te druk wordt bij de deuren.

5: niet alle faciliteiten zijn beschikbaar

Het Louvremuseum is weer open, maar sommige faciliteiten in het complex blijven nog even dicht. Zo is de garderobe nog niet beschikbaar. Dat betekent dat grote tassen, koffers en motorhelmen niet in bewaring gegeven kunnen worden. Deze en andere items groter dan 55 x 35 x 20 centimeter kunnen ook niet mee naar binnen. Neem ze dus niet mee.

Toiletten en restaurants zijn wel gewoon open. Ook zijn er nog kinderwagens en buggies bij het museum te lenen. Deze worden na elk gebruik gereinigd. Audiosets, om zelf een audiotour mee te lopen, zijn vanaf 15 juli 2020 weer te krijgen.

6: geld terug tot 24 uur van tevoren

Vanwege het coronavirus wordt er soepel omgegaan met annuleringen. Als je bijvoorbeeld een ticket voor het Louvremuseum reserveert via boekingsplatform GetYourGuide, dan kun je tot 24 uur van tevoren afzeggen. Je krijgt dan je volledige aankoopbedrag terug. Zeg je binnen 24 uur van tevoren af, dan krijg je een voucher ter waarde van het besteedde geld. Hiermee kun je later een andere (of dezelfde) tour boeken.

Afbeelding door CDC op Pexels