Louvre Abu Dhabi

Posted on Posted intips

Sinds 2017 is er een dependance van het Louvre museum in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten. Laat het woord dependance je niet voor de gek houden, want Louvre Abu Dhabi is een ontzettend groot complex met meer dan duizend bijzondere kunstwerken en honderdduizenden bezoekers per jaar. De sensationele architectuur van het gebouw, de bijzondere vaste collectie en goede exposities maken dit museum een interessante bezienswaardigheid wanneer je (bijvoorbeeld) een tussenstop maakt in Abu Dhabi of Dubai.

Louvre Abu Dhabi trekt jaarlijks een hoop toeristen die met het vliegtuig een (gratis) tussenstop maken. Zelfs met een tussenstop van 6 uur in Abu Dhabi Airport kun je het museum makkelijk bezoeken. Een taxi brengt je in een half uur voor de deur van het museum. De echte kunstliefhebber boekt liever een (gratis) nacht erbij om echt de tijd te hebben voor dit indrukwekkende museum.

Openingstijden 

.

Tickets Louvre Abu Dhabi

De prijs voor een ‘gewoon’ kaartje is 16,50 euro
Je kunt de tickets kopen via de website van het Abu Dhabi Louvre via hun website. Voor hetzelfde bedrag kun je ze ook betrouwbaar hier kopen, én betaal je gewoon via iDeal in plaats van met een creditcard. Let op: Jongeren onder de 18 jaar mogen gratis naar binnen.

Je kunt entree tickets voor het Abu Shabi Louvre kopen via hun website. Je moet daarvoor een account aanmaken. Voor hetzelfde bedrag kun je ze ook betrouwbaar hier kopen, én betaal je gewoon via iDeal in plaats van met een creditcard. Bij deze laatste optie kun je ook heel gemakkelijk annuleren tot 24 uur van te voren.

Wil je meer bezichtigingen doen tijdens je bezoek aan Abu Dhabi, overweeg dan een combi-ticket, waarmee je een korting krijgt. Zoals de combi Louvre en het Qasr Al Watan paleis, waar je ook de tuinen kunt bezoeken. Deze twee must sees liggen 17 kilometer bij elkaar vandaan.
Abu Dhabi is Abu Dhabi niet als je niet ook ‘gekke’ excursies kunt doen, zoals met de kajak of kano door het Louvre (let op: je bezoekt alleen de buitenkant van het gebouw).

Louvre vanuit Dubai bezoeken

Ook wanneer je in Dubai verblijft, of een langere overstap op het vliegveld van Dubai hebt, kun je het Louvre in Abu Dhabi bezoeken. De rit hierheen duurt ongeveer 1,5 uur. Vanaf Dubai rijd je in zo’n 1,5 uur naar het Louvre museum. Je kunt met de trein, taxi en bus. Vliegmaatschappij Emirates biedt soms ook eigen vervoer aan waarmee je naar Abu Dhabi kunt reizen.

Gemakkelijk is een combi-ticket, waarbij ook je vervoer zit. Je kunt dan opgehaald worden bij het vliegveld en ook weer daar afgezet worden. Of ze halen je in het centrum van Dubai op. Bij deze optie bezoek je bijvoorbeeld zowel de Sjeik Zayed (grote) moskee als het Louvre museum.