Tickets Louvre: uitleg over soorten en prijzen

Koop van te voren je Louvre tickets, dit is een van de meest gehoorde adviezen. Met zoveel bezoekers per jaar, is het slim om je bezoek aan het Parijse museum goed voor te bereiden. Als je al in de rij hebt gestaan voor de beveiliging wil je niet daarna nog aansluiten bij de rij voor de tickets. Zorg dus dat je kaartjes van te voren koopt. Online kosten je tickets evenveel als bij de kiosk in het museum. Wil je meer musea in Parijs bezoeken, dan is wellicht de Parijspas of een combi-ticket interessant. Hieronder lees je alles over de verschillende tickets die je voor het Louvre kunt krijgen.

‘Gewone‘ tickets Louvre

De prijs voor een ‘gewoon‘ Louvre entreekaartje bij het Louvre zelf is 17 euro. Deze kun je van te voren online kopen bij het museum, met een creditcard. Je hoeft met de online tickets niet bij de kassa in de rij te staan en kunt de tickets op je telefoon laten zien (zonder printen). Betaal je liever met iDeal, dan kun je een iets duurder kaartje hier kopen. Met deze kaartjes kun je tot 24 uur van te voren gratis annuleren.

Let op! Mensen met de Nederlandse of Belgische nationaliteit (of inwoner van een EU-land) kunnen gratis naar binnen als ze 25 jaar of jonger zijn. Jongeren van buiten de EU kunnen tot hun 18de gratis naar binnen.

Skip the line tickets Louvre

Met de gewone online tickets van het Louvre kun je al een deel van de rij overslaan. Wil je meer, dan kun je speciale skip the line tickets kopen. Dit zijn tickets die aangeboden worden met een rondleiding erbij. Je verzamelt met andere mensen ergens buiten het Louvre op een afgesproken plek. Daar wacht een host je op en neemt iedereen mee het Louvre in als een ‘groep met gids’. Hierdoor ben je vaak veel sneller binnen. Eenmaal binnen krijg je uitleg over de collectie en het gebouw van het Louvre en daarna kun je je eigen gang gaan. Goedkopere kaartjes bieden vaak een wat summiere rondleiding, maar dat is misschien net wat je zoekt. Een kaartje voor zo’n skip the line ticket met rondleiding voor het Louvre is er vanaf 39 euro en koop je o.a. hier.

Parijs pas

Ben je van plan om naast het Louvre ook nog andere bezienswaardigheden in Parijs te bezoeken? Met de populaire Parijs Pas krijg je toegang tot het Louvre en de Eifeltoren, een rondvaart over de Seine en een audiotour door de stad. Alle high lights bij elkaar. 

Richt je je alleen op musea, dan is er ook de Parijs Museum Pas . Daarmee kun je gratis meer dan 60 musea in Parijs in, waaronder het Louvre. Ook het Versailles paleis, Musée d’Orsay en Panthéon zitten bij de pas inbegrepen. De museumkaart is geldig voor de vaste collectie, net zoals bijvoorbeeld de Nederlandse museumkaart. Wil je vooral exposities bezoeken of musea die niet bij de pas horen, reken dan even goed uit of je met deze pas geld bespaart. De museumpas geeft overigens vaak voorrang, je hoeft niet in de rij te staan bij de kassa. Altijd fijn om tijd te besparen voor leukere dingen.

Combi tickets Louvre

Grote kans dat je behalve het Louvre nog meer bezienswaardigheden in Parijs wilt zien. Voor musea heb je bovenstaande museumkaart. Maar het kan ook leuk zijn een bezoek aan het Louvre te combineren met andere mooie Parijse bezienswaardigheden. Combitickets geven met één aankoop toegang tot meerdere bezienswaardigheden. Dat is niet alleen gemakkelijk, soms scheelt het nog wat in prijs ook.

Deze combiticket voor het Louvre en een Seine rondvaart geeft je bijvoorbeeld skip-the-line toegang tot het museum en laat je Parijs vanaf het water van de Seine ervaren. Je kunt de tijd nemen voor beide activiteiten. Ze hoeven niet op dezelfde dag plaats te vinden, dat kies je helemaal zelf.

Een andere bekende combi is de Eiffeltoren, het Louvre en een rondvaart over de Seine.

Tours door het Louvre museum

Behalve voor enkel tickets kun je ook voor een echte tour door het Louvre kiezen. Een rondleiding in een kleine groep of zelfs een privérondleiding inclusief entree heb je al voor 52 euro per persoon. De rondleiding hieronder geven je waar voor je geld (en tijd!).

  • Standaard tour van het Louvre. Met de standaard 1,5 uur durende rondleiding van het Louvre zelf, kun je je museumbezoek goed beginnen. De gids neemt de groep mee langs de hoogtepunten, zodat je een duidelijker beeld hebt van wat je daarna zelf nog wilt zien. De rondleiding kun je bijboeken als je een online kaartje koopt.
  • Audioguide van het Louvre. Wil je liever op eigen houtje door het museum, maar wel wat extra duiding, kies dan voor de audiotour van het Louvre zelf. Deze kun je online boeken op hun website.
  • 2 of 3 uur durende rondleiding. Een interessante en zeer populaire rondleiding. Je bepaalt zelf hoe groot de groepsgrootte mag zijn, de prijs past zich daarop aan. Genoeg energie over na de tour? Dan kunnen jullie zelf door het Louvre blijven struinen. Let op: deze tours zijn in het Engels. Vanaf 56 euro per persoon.
  • Met privégids door het museum. Wil je liever maatwerk? Loop dan met een privégids door het museum. Hij of zij kan de rondleiding precies voor jou of jouw kleine groepje op maat maken. Voor een privé gids betaal je tussen de 200 euro en 650 euro (afhankelijk van jullie groepsgrootte).