Tickets Louvre: uitleg over soorten en prijzen

Koop van te voren je Louvre tickets, dit is een van de meest gehoorde adviezen. Met zoveel bezoekers per jaar, is het slim om je bezoek aan het Parijse museum goed voor te bereiden. Als je al in de rij hebt gestaan voor de beveiliging wil je niet daarna nog aansluiten bij de rij voor de tickets. Zorg dus dat je kaartjes van te voren koopt. Online kosten je tickets evenveel als bij de kiosk in het museum. Wil je meer musea in Parijs bezoeken, dan is wellicht de Parijspas of een combi-ticket interessant. Hieronder lees je alles over de verschillende tickets die je voor het Louvre kunt krijgen.

‘Gewone‘ tickets Louvre

De prijs voor een ‘gewoon‘ Louvre entreekaartje is 17 euro. Koop je deze van te voren online, dan betaal je dezelfde prijs. Daarnaast hoef je niet bij de kassa in de rij te staan en kun je de tickets op je telefoon laten zien (zonder printen). Online tickets kun je hier kopen.
https://www.ticketlouvre.fr/louvre/b2c/index.cfm/home

Let op! Mensen met de Nederlandse of Belgische nationaliteit kunnen gratis naar binnen als ze jonger zijn dan 25 jaar. Bewoners van buiten de EU kunnen tot hun 18e gratis naar binnen.

Skip the line tickets Louvre

Met de gewone tickets van het Louvre kun je al een deel van de rij overslaan. Wil je meer, dan kun je speciale skip the line tickets kopen. Dit zijn tickets die aangeboden worden met een host. Je verzamelt met andere mensen ergens buiten het Louvre op een afgesproken plek. Daar wacht een host je op en neemt iedereen mee het Louvre in als een ‘groep met gids’. Hierdoor ben je vaak veel sneller binnen. Eenmaal binnen krijg je een korte uitleg over de collectie en het gebouw van het Louvre en daarna kun je je eigen gang gaan. Je kunt de host ook vragen stellen of je de goede kant op laten sturen.
Een kaartje voor zo’n slim skip the line ticket voor het Louvre kost 28 euro en koop je o.a. hier.

Parijs pas

Ben je van plan om naast het Louvre nog veel andere musea en bezienswaardigheden in Parijs te bezoeken? Met de Parijs Museum Pas kun je gratis meer dan 50 musea in Parijs in, waaronder het Louvre. Ook het Versailles paleis, Musée d’Orsay en Panthéon zitten bij de pas inbegrepen.

De 2-dagen pas kost 48 euro, de 4-dagen pas kost 62 euro en de 6-dagen pas kost 74 euro. Je kunt hem hier online kopen.

Combi tickets Louvre

Grote kans dat je behalve het Louvre nog meer bezienswaardigheden in Parijs wilt zien. Het kan voordelig zijn om een bezienswaardigheid met het Louvre te combineren en een combi-ticket te kopen. Een bekende combi is de Eiffeltoren, het Louvre en een rondvaart over de Seine.

Tour door het Louvre

Behalve voor enkel tickets kun je ook voor een echte tour door het Louvre kiezen. Een rondleiding in een kleine groep of zelfs een privérondleiding inclusief entree heb je al voor 52 euro per persoon. Deze hieronder geven je waar voor je geld (en tijd!).

  • 3 uur durende tour door de Griekse, Renaissance en Klassieke kunstwerken in het Louvre. Je loopt in een kleine groep met een enthousiaste gids die je alles kan vertellen over het Louvre. Daarnaast heb je vanzelfsprekend ook snellere toegang tot het museum met de gids. Deze leuke tour kost 60 euro per persoon.
  • 2,5 uur durende tour langs de highlights van het Louvre. Ook hier loop je in een kleine groep en focus je je op de belangrijkste kunstwerken in het museum. Snelle toegang, een ervaren gids en de uitleg over de prachtigste kunst maken dit tot een erg leuke tour. Deze tour kost 52 euro per persoon.